Έρευνα και Ανάπτυξη

Η Έρευνα στην εταιρία GREEN ZIN συντονίζεται από τη Διεύθυνση Έρευνας. Η Διεύθυνση αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό που είναι γεωπόνοι και τεχνολόγοι τροφίμων. 

Στόχος της διεύθυνσης αποτελεί η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, με τις πλέον σύγχρονες τεχνικές καθώς και η χρήση πρώτων υλών υψηλής διατροφικής αξίας, ώστε να καλύπτονται οι αυξανόμενες ανάγκες του σύγχρονου νοικοκυριού. Παράλληλα, ερευνώνται εναλλακτικές τεχνικές καλλιέργειας παραγωγής των μανιταριών Agaricus και Pleurotus με χρήση εγχώριων αγρο-βιομηχανικών υπολειμμάτων και καινοτόμα αξιοποίηση των αποβλήτων και παραπροϊόντων της καλλιέργειας με ανάκτηση συστατικών υψηλού βιομηχανικού και φαρμακευτικού ενδιαφέροντος.

Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, το τμήμα ανάπτυξης έχει στην διάθεσή του τμήμα του εργοστασίου, με την πλέον σύγχρονη υποδομή καθώς επίσης και το προσωπικό του τμήματος καινοτομίας.

Παράλληλα, έχει συνεργασία με τον ερευνητικό φορέα ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Έρευνας, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων , Εργαστήριο Εδώδιμων Μυκήτων καθώς επίσης και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας Τροφίμων στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ του ΕΥΔΕ – ΕΤΑΚ.